Borneo Saqqallı Donuzlar

Pin
Send
Share
Send
Send


Kalimantan adasında bir saqqallı donuz yaşayır. Bu, təbiətdəki bu heyvanların tək yaşayış mənbəyidir (Borneo ərazisinin bu hissəsi üçün başqa bir ad). Malayziya və İndoneziya adalarında bir saqqal ilə eyni donuzlar var, lakin onlar digər növlərə aiddir. Beardy'nin vətəni Malay Arxipelaqının ən böyük adasıdır, beləliklə, onlar yaşamaq üçün bol yer var. Borneo donuzlarının əsas xüsusiyyətləri - üzə yüngül qalın saçlar.

Saqqallı gözəl

Bir növ "boz" saqqallı üzünü bəzəyir, adadan gələn heyvan adını alır. Ancaq bu donuzların müxtəlif cinslərinin və növlərinin görünüşünü müqayisə etsəniz, Borne saqqallı donuz "idman kateqoriyasına" aiddir.

İncə bir tonlu bədən, uzun nazik ayaqları var, başını daraldı. Heyvanın sürüsü irəli uzanır, qulaqlar geniş və genişdir.

Borneo donuzunda kiçik bir quyruğu spiraldə qıvrılmışdır. Onun uzun düz quyruq bir çəngəlli pələng ilə sonunda tac olunur. Cinsdən asılı olmayaraq, heyvanın ağzı iki cüt böyük siğil ilə bəzədilmişdir. Tez-tez onlar tamamilə üzlü, məşhur saqqalı qalın bir böyümə şəklində gizlədirlər.

Donuzun bədəninin qalan hissəsi, əksinə olaraq, qısa qoxu ilə örtülür. Nadirdir, buna görə də dəri onunla işıq saçır.

Yetkin Bornean donuzları 150 kq qədər ağır çəkə bilər, 1,5 m uzunluğa çatır və tükənmələrində hündürlüyü 70-80 sm-ə çatır.

Gündüz həyatı

Bornei saqqallı donuz - ağıllı bir heyvan. 30 ailənin ailəni təşkil edirlər. Günortadan sonra donuzlar yavaş-yavaş meşələrlə dolaşırlar və yemək axtararlar.

İsti iqlim onların bütün il boyu cinsinə imkan verir. Saqqallı bir donuzda hamiləlik 4 ay davam edir. Bir zibilxanada 2-dən 8-ə qədər körpə var (ortalama sayı 4). Doğuş anlayışını hiss edən qadın dallardan qurur və uzunluğu təxminən 2 m və eni 1 m olan xüsusi bir qələmdir. Cübbələr həyatın ilk 2 həftəsini keçirir, yavaş-yavaş dünya ilə tanış olurlar.

Sonra hər kəslə dolaşmağa başlayırlar. Anama tədricən "otlaq" yeminə köçürərək, 3 aya qədər süd verir. Gənc heyvanlar bir il sonra baxdıqdan sonra böyüklər sayılırlar. 6 aydan sonra cinsi yetkinliyə çatır.

Onları ovlayan şəxsin yanına bir python, Malay ayı və dumanlı bir bəbir saqqallı donuzlara zərər verir.

Island Pəhriz

Borne saqqallı donuz tropik çəmənliklərdə yaşayır. O, bütün donuzlar kimi, hər şeyə baxmayaraq, hər zamanki qidadır:

  • düşmüş meyvələr;
  • Sago palma ağacının gənc sürgünləri;
  • kökləri;
  • böcək sürfələri və həşəratların özləri;
  • zəncir

Saqqallı donuzlar insan məskəninin ətrafında dolaşırsa, sonra cassava və ya yams sahələrində basqınlar. Bu, onların ovu üçün heyvanları ovlamaqla ödəyən yerli kəndlilərə zərər verir.

Əgər xoşbəxt olsanız, donuzların sürüsü maymunların köçəri bir paketinin arxasında yerləşə bilər. Yeməklərdə çox diqqətli olmur və onlardan sonra çox meyvə yerə qalır. Zövqlə və paladaların donuzları yeyir.

Lakin payız gəldikdə, heyvanlar uzun müddət əvvəl cənub istiqamətində yaxşı yollara davam edirlər. Miqrasiya dövründə onlar əsasən gecə hərəkət edirlər və adi haldan az əhəmiyyət kəsb edirlər.

Uzun səyahət

Yaz ayının sonunda ailənin donuz qrupları yüzlərlə, hətta minlərlə başçıları birləşdirən böyük sürülərdə toplanır. Bütün bu izdiham, atalarının əsrlər boyu qaçdığı yolda, cənuba gedir. Orada yemək və heyvandarlıq yerləri tapacaqlar. Heyvanlar torpaq və çayları keçərək demək olar ki, davamlı hərəkət edirlər. Hər kəs bu şəkildə dayanmır. Bəziləri yorğunluqdan və birinin əlindən kimsə ölür.

Dayay yerli əhali ətə bənzəyirlər. Ovçular heyvanları tələyə saldıran suda tələyə salırlar.

Bu günə qədər ov üsulu əhaliyə çox ziyan gətirməmişdir, ancaq adanın bəzi sahələrində Bornean saqqallı donuz daha az yayılmışdır. Alimlər artıq bunu diqqətə çatdırmışlar. Bəlkə də heyvanların adi həyat tərzi və insanların ehtiyacları arasında bir tarazlıq saxlaya bilirlər.

Başqa bir gözəl cins bilmək istəyirsinizsə, African African Pistas məqaləsini oxuyun.

Maraqlı bir məqalə? Dostlarınızla paylaşın.

Domuz daha yaxşı olan şərhlərə yazın: saqqal və ya olmadan.

Pin
Send
Share
Send
Send


Загрузка...

Загрузка...

Popular Kateqoriyalar