Pintail Duck - coveted bir kuboku ovçu

Dünyadakı ən gözəl və ən çox ördək ördəklərindən birinə görə, bu məqalədə görəcəksiniz Pintail ördək, şəkillər və videolar. O, Amerikanın sularında, Avropada və Asiyada yaşayır. Ölkəmizdə meşə və əkin sahələrindən qaçmaq üçün çalışır, baxmayaraq ki, tez-tez tundra və taiga da tapa bilərsiniz. Ekspertlərin fikrincə, bu ördək üçün ov çox çətindir. Niyə bizi tapın.

Bu ördək kuyruğunun bir əfvə bənzər bir neçə uzun lələk olması səbəbiylə onun qeyri-adi yüksək adı var. Ölçüdə, bu quş maldardan bir qədər kiçik, çox zərif və çevikdir. Quşlar üçün adi qaçış olmadan pendir yüksəlir, sürətlə sürətlə uçur və çox sürətlə uçur. Bu ördək üçün ov ən çətin biri hesab olunur.

Xarici xarakteristikası

Bir çox ornitolog və avid ovçu deyir ki, çınqıl həqiqətən ən cəlbedici ördəklərdən biridir. Səliqəli fiziki və gözəl rəngə malikdir. Yazda və yazda kişinin çox təəccüblü bir ləkəsi vardır. Qəhvəyi və boz tonlar lələklərdə daha çox üstünlük təşkil edir, lakin ağ və qara qarışdırma ilə qarışıqlıq çox gözəl görünüş yaradır. Şəkər rəngləri baxımından qadınlar digər yabanı ördəklərin əksəriyyətinə bənzəyirlər.

Zərif, zərif bədən uzun boyun, dar uzun quyruq və qanadları ilə tamamlanır. Yetkin kişilərin orta çəkisi 600 ilə 1300 qram arasında dəyişir (məskunlaşma sahəsinə və mövsümə görə), qadınlar 400-1000 qrama çatır. Qanadlarda pintail aynası qeyri-adi bronz rəngli bir bənövşəyi rəngə malikdir. Ördək gözəlliyinin çoxsaylı bilicilərini cəlb edən bu xüsusiyyətdir.

Yetişdirmə

Bu ördəklərin həm qadınlar, həm də kişilər bir yaşda cinsi yetkinliyə çatırlar, buna görə də, bir qayda olaraq, onlar ilk ilinin sonuna qədər yoldaşlarıdırlar. Birincisi, dekabr ayının qışlıq ərazilərində sürülər qarışdırılır və kişilər çiftleşməyə başlayırlar. Müxtəlif təsvirlərdə, drake sizin istədiyiniz qadınların diqqətini çəkməyə çalışır. Qanadların xarakterik bir səs-küyünü və ya səs-küylü səslərini buraxa bilər.

Bir qayda olaraq, cütlər qış zamanı qurulur, buna görə də quşlar yuva sahələrinə tərəfdaşlarla gəlirlər. Tək kişilər özlərini uçur və birbaşa vətəndə bir qadın axtarmağa davam edirlər. Pintail, gecikmədən sonra qayıdan ilk ördəklərdən biridir. Suyun səthinin hələ buz ilə örtülməsinə baxmayaraq, onlar çaylar və göllər sahillərində görünə bilər.

Digər ördək növlərindən fərqli olaraq, pintail qadınlar uşaqlığının keçdiyi yerdən uzaq bir yuva qurmağı üstün tuturlar. Onlar tez-tez bir-birindən uzaqlaşır və yeni əraziləri araşdırırlar. Quşlar yerə bir yuva qururlar, bəzən rezervuardan 1,5 km məsafədə. Qaranlıq qamış və ya çəmən üstünlük tapın. Çömçə çox azdır, ördək bir az çəmən toplayır və yuva ətrafında tökülür.

Bir klapan 7-10 yumurtadan ibarətdir. Bir yumurta olarsa, məsələn, bir yırtıcı onları yeyir, sonra qadın yenə təxirə salır. Bir ördək təxminən 25 gündür yumurtaların yumurtası, bu anda kişi yarpaqları. Hicksing chicks tez yetişmək və bir neçə saat sonra göl üçün ana üçün getmək. 40 gün keçdikdən sonra artıq necə uçacağını bilirlər.

Spread və həyat tərzi

Çətənə ördəkləri çox yaxşı uçur və üzməkdədir, ancaq dalışa sevilmir, buna görə də o, vaxtının çoxunu suyun üstündə sərf etməyi üstün tutur. Quş çox böyük ərazilərə yayılır, hətta arktik qitələrin sahillərinə çatır. Avropada, Asiyada, Amerikada yerləşdirilir, lakin Avrasiyanın qərb hissəsində ən çox. Ölkəmizin ərazisində pintail demək olar ki, hər yerdə görülə bilər.

Qışa gəlincə, Böyük Britaniyanın quş populyasiyaları və ABŞ-ın qərbində də məskunlaşmış bir həyat yolu var. Digər sahələrdə ördək köçəri. Avrasiyada pittonların qışlama və göçünün üç zonası var. Birincisi, Avropanın qərb hissəsi, ikincisi Qara dəniz sahilləri, Aralıq dənizi və Qərbi Afrika, üçüncüsü Yaxın Şərq, Şərqi Afrika və Fars körfəzidir.

Avropada ördək Belçika, Danimarka, İspaniya, İtaliya, şimal-qərb Fransa və Böyük Britaniyadadır. Dünyanın digər ölkələrinə gəldikdə isə, misal üçün, Hindistanda qışlama dövründə Pintail əhalisi çoxdur.

Miqrasiya və tuluq

Bir çox başqa ördək kimi penteylərin kişi də molt zamanı kiçik miqrasiya edir. İyunun əvvəlində, bir müddət molitmə əvvəl, drakes ördəkləri yuva yerlərini tərk və daha qorunan ərazilərə uçmaq. Məsələn, onlar böyük qamış gölləri, böyük çay deltası və ya aşağı çatdıqları seçirlər. Lonely qadınlar bəzən bu sahələrə, həm də klapanlarını itirənlərə uçacaqlar. Ölkəmizdə piqmentlər Volqa, Ob və Ural çaylarının deltasında döyülür.

Güc

Uzun, həssas boyunlarından ötrü ördək pintail kifayət qədər dərinlikdən yemək ala bilər, ancaq nadir hallarda dalışa başlanır və başını suya az miqdarda endirirlər.

Ümumiyyətlə, qida qarışıqdır və əsasən quşların yaşayış yerindən asılıdır. Belə ki, məsələn, şimal zonalarında ördəklər daha çox heyvan yemi, cənubda isə tərəvəz yeyirlər. Bitki mənşəli yeməkdən quş taxılın üstünlük təşkil edir, eləcə də duckweed, sedge və göl qamışı kimi müxtəlif su yaxın bitkilərin hissələri.

Yazda və yazda diyetdə müxtəlif mollusks, kiçik xərçəngkimilər, həşərat larvaları, ağcaqanadlar və böcəklər görünür. Kiçik sayda və əsasən şimal enliklərində, ördək kiçik balıq, tandır, karides və suluq yeyir.

Загрузка...

Загрузка...

Popular Kateqoriyalar